Beheren met de lokalenmap

Een jeugdlokaal beheren is niet simpel. Vaak rol je er ook zomaar in en heb je onvoldoende kennis van zaken. Waarop moet je letten? Wat moet je aanpakken? Wanneer moet je iets laten keuren? Is de brandverzekering in orde? Wat staat er in de huurovereenkomst?

De Lokalenmap is een handig instrument voor alle lokalenverantwoordelijken. In deze ringmap vind je een overzicht van alle nuttige informatie om je lokaal te beheren en je kan er op een overzichtelijke manier allerhande waardevolle documenten (keuringsattesten, facturen, verzekeringspolis...) gerelateerd aan het jeugdlokaal in bewaren. De Lokalenmap is ingedeeld in 5 grote rubrieken:

  • Overeenkomsten
  • Vzw
  • Veiligheid & attesten
  • Terugkerende inkomsten & uitgaven
  • Bouwgegevens

Per rubriek vind je extra informatie en schutbladen waarachter je de nodige specifieke documenten van jouw jeugdlokaal kan bewaren.

Normaal gezien heeft elke jeugdvereniging in Vlaanderen in 2007 zijn exemplaar gekregen. Da’s al lang geleden! Dus als je de Lokalenmap van jouw lokaal niet meer terugvindt, kan je ze hier downloaden of kan je er een nieuwe bestellen via je jeugddienst of koepelorganisatie.

Denk ook zeker eens na over het digitaliseren van deze documenten. Misschien kunnen jullie een gezamelijke online map aanleggen via Google Drive, OneDrive, ICloud, dropbox,... waar je de belangrijke documenten van je groep bewaart, zo kan er niets verloren gaan en kan de overdracht gebeuren door de account door te geven aan de volgende groepsleiding. 

Verwante publicaties

Lokalenvisum - Scouts en Gidsen Vlaanderen