Pyromania

Pyromania is een informatief spel over brandveiligheid in jeugdlokalen. Het spel focust vooral op gedrag van jeugdwerkers en niét op bouwtechnische voorschriften of reglementaire bepalingen.

De inhoud van het spel is vertaald naar situaties die heel herkenbaar zijn voor het jeugdwerk. Pyromania traint al spelend je oog voor brandgevaar. De speelkaarten schetsen situaties, typisch voor het jeugdwerk, waarin brandgevaar op de loer ligt. Ook situaties die op het eerste zicht onschuldig lijken, kunnen gevaar inhouden. Daarom dat we jullie met dit spel op een actieve, speelse manier willen informeren over dagdagelijkse gewoontes die je misschien beter op een andere manier aanpakt om ongelukken te vermijden.

Wil je leiding, leden of bestuur van je jeugdorganisatie samenroepen om dit, op het eerste zicht, zware thema te bespreken? Verras hen dan met deze leuke spelmethode om brandveiligheid aan te snijden! En al heb je al een zesde zintuig voor brandgevaar, dan speel je toch gewoon een spannend en tactisch spel! Niet?

Voor jeugdhuizen of andere jeugdverenigingen die uitsluitend met jongeren (en dus niet met kinderen) werken en/of die niet op kamp gaan, is het spel niet altijd van toepassing. Maar mits kleine aanpassingen en creativiteit kan het spel ook daar worden gespeeld.

Via de webshop van De Aanstokerij kan je het spel bestellen.

Thema