Toolkit om je jeugdlokaal te (ver)bouwen

Met deze toolkit ben je goed voorbereid om een succesvol en duurzaam jeugdinfrastructuurproject te realiseren.

De toolkit voor jeugdruimte is een onmisbare hulpbron voor jeugdwerkers en lokale besturen die werken aan nieuwe of te vernieuwen jeugdinfrastructuur. Ontworpen met het oog op efficiëntie en inspiratie, biedt deze toolkit de nodige middelen om jeugdinfrastructuurprojecten succesvol te plannen en uit te voeren.

Wat biedt de toolkit?

  • 14 printbare invulsjablonen: Deze sjablonen helpen bij het structureren en documenteren van de denkoefeningen die essentieel zijn voor je project.
  • 22 inspirerende casuskaarten: Gebruik deze kaarten om ideeën op te doen en je kernteam te motiveren en inspireren.

Naar de toolkit

Voor wie is de toolkit?

De toolkit is bedoeld voor de vrijwilligers die betrokken zijn bij het ontwerpen van hun jeugdinfrastructuur. Door deze tools in te zetten, zorg je ervoor dat alle belangrijke ingrediënten worden meegenomen in het voorontwerp en/of subsidieaanvraagdossier. Dit helpt om een breed gedragen en veelbelovend projectplan te ontwikkelen.

Indeling van de tools

De tools zijn verdeeld in vier delen, waarbij de volgorde niet strikt is, behalve voor de eerste groep die je aan het begin van het proces moet doorlopen:

  1. Huidige context en brede blik op stakeholders en toekomstige gebruikers.
  2. Creatief denken over de functies van de infrastructuur voor verschillende gebruikers.
  3. Extra waarde creëren vanuit verschillende invalshoeken.
  4. Participatief en doordacht proces begeleiden.

Met een match met overheidscriteria

Veel tools zijn afgestemd op de criteria die door de overheid worden gebruikt voor kwaliteitsvolle jeugdinfrastructuur. Deze verbindingen zijn essentieel voor het succes van je project en kunnen worden gevonden op de overzichtskaart van de toolkit.

Voor elk project, groot of klein

Of je nu werkt aan een skatepark, een nieuw lokaal voor je jeugdbeweging, of een speelterrein in de publieke ruimte, de toolkit biedt specifieke aandacht voor toekomstgericht denken en participatief werken. Onderzoek toont aan dat deze benaderingen cruciaal zijn voor een geslaagd project.

Begin vandaag nog!

Gebruik de toolkit voor jeugdruimte om je project stap voor stap op te bouwen en maak een blijvend verschil voor jeugdruimtes.

Naar de toolkit

Ga aan de slag en creëer de ruimte die onze jeugd verdient. Veel succes met je inspanningen!