Projectoproep Energie efficiëntie

BNP Paribas Fortis via zijn Impact Together Fund wil non-profitorganisaties ondersteuning bieden om de koolstofvoetafdruk te verkleinen. 

Dit kan op basis van een eerdere energiescan of een mobiliteitsplan om het energieverbruik van de vereniging te verminderen. Je kan je binnen deze projectsubsidie focussen op de energierenovatie van het gebouw of op de uitvoering van structurele mobiliteitsprojecten binnen de vereniging. 

Voor deze projectoproep is 2 miljoen euro beschikbaar waarbij geselecteerde organisaties maximaal 200.000 euro aan financiële steun kunnen ontvangen.

Voor wie?

Organisaties zonder winstoogmerk of verenigingen zonder winstoogmerk met hoofdzetel en hoofdactiviteit in België die actief zijn op sociaal en/of milieugebied

Deze oproep is niet gericht aan scholen, ziekenhuizen, overheidsorganen (OCMW's, administraties, enz.), noch aan overkoepelende organisaties die niet rechtstreeks in contact staan met hun doelpubliek.

Aanvraagprocedure

Het financiële steun moet plaatsvinden binnen twee jaar na de toekenning ervan. Om een aanvraag in te dienen, bekijk je best nog eens de uitgebreide selectie criteria en moet je een account aanmaken op de website van de Koning Boudewijn Stichting en dit ten laatste op 28 augustus 2023.

Meer info

Meer informatie over de projectoproep lees je op de website van de Koning Boudewijn Stichting.