Help, ik heb een te hoge energiefactuur voor mijn vereniging! Wat kan ik doen?

De hoge energieprijzen zijn niet alleen voelbaar thuis maar ook bij verschillende bedrijven, overheden en verenigingen. Een periode van coronamaatregelen met weinig mogelijkheden in het organiseren van kasactiviteiten en achtereenvolgens hoge verbruiksprijzen zijn geen geschenk voor de algemene werking van je vereniging. 

Enkele tips om je energiefactuur te betalen: 

  • Betaal liever telkens een klein deel van de factuur bv: 10% dan enkele facturen volledig en andere niet. Zo toon je bereidwilligheid naar de verschillende energieleveranciers dat je je best doet om als vereniging je verbruikskosten terug te betalen.
  • Verschillende nationale jeugdwerkorganisaties bieden renteloze leningen aan waarmee je tijdelijk het geld voor die facturen kan lenen en in de tussentijd je werking kan verder zetten.
  • Misschien zijn er verenigingen in je buurt die ruimer bij kas zitten. Ook met die verenigingen kan je een contract van renteloze lening bespreken. Zorg voor een duidelijk en eerlijk contract. Vraag advies aan je nationale jeugdwerkorganisatie zodat je erop kan vertrouwen dat je een eerlijk contract samen hebt opgesteld.
  • Via de website energiesparen.be kan je ook een energielening aanvragen.