Gratis energiescan of - coaching in het jeugdwerk

Overschakelen op groene, hernieuwbare stroom en minder energie verbruiken, dat is wat ons te doen staat. De wereld moet een pak duurzamer worden. Dat wil zeggen: ook meer letten op ons energieverbruik. En dat geldt ook voor jouw jeugdwerkinfrastructuur. 

Pulse helpt je gratis op weg met de eerste stap. 

Gratis?! Ja, helemaal gratis! Afhankelijk van je verbruik bieden ze jou: 

  • een compacte energiecoaching en maximaal 10.000 euro voor de uitvoering van quick wins voor lokalen met een laag jaarlijks verbruik (minder dan 40 kWh/m² per jaar)

    OF 
     
  • een heuse energiescan, met aansluitend de mogelijkheid tot het aanvragen van een investeringssubsidie voor de uitvoering van de geadviseerde maatregelen (zonder verplichting), voor gebouwen met een hoog jaarlijks verbruik (meer dan 40 kWh/m² per jaar) 

TIP!

Je twijfelt nog of een energiecoaching of -scan wel iets voor jou zijn? Gebruik dan deze checklist die Pulse speciaal voor jeugdwerkorganisaties samenstelde en ga zelf aan de slag met aanpassingen die je kan doorvoeren in je jeugdwerklokaal. De checklist helpt je al een heel eind op weg! Overtuigd van de noodzaak aan een coaching of scan, kom dan meer te weten via de website van Pulse.  

Subsidies voor een energiescan of coaching; hoe werkt dit?

Voor een energiescan stel je op basis van je rapport een masterplan op, dat je kunt gebruiken om een investeringssubsidie aan te vragen.

In het geval van een coaching kan je een subsidie aanvragen om de aanbevolen quick wins uit te voeren. De subsidie bedraagt tot 80% van de totale geraamde kostprijs van de quickwinmaatregelen (minimaal 20% eigen inbreng), met een maximum van 10.000 euro per gebouw. Deze subsidie kun je aanvragen via KIOSK. In de subsidieaanvraag moet je een aantal basisgegevens invullen, maar ook je rapport uploaden en dit sjabloon financieel werkblad investeringssubsidies quick wins invullen en uploaden.  

Alle informatie vind je hier.